Min skønne hund, Balou har 5 års fødselsdag idag og jeg synes at han trængte til at blive forkælet. Så igår lavede jeg fire lagkagebunde af en improviseret opskrift.
Bunde:
Her er hvad du skal bruge:
4 dl. mel
2 dl. vand
1 spsk. sukker (valgfrit)
ca. 1 dåse tun.
6-8 min. i ovnen på impulsgrill på 205 grader.
Bemærk: at det ville være en god idé at bage bundende dagen før pga. den har godt af at stå i fryseren i et par timer.
Først blander du alle ingredienserne i en skål. Derefter rør du grundigt i dejen, så det hele bliver blandet sammen. Hvis dejen stadig er klistret må du gerne hælde 1 dl. mel i dejen. Når dejen føles som en normal bolledej, hælder du mel på bordet, og ælter til du mener, at den er klar til at blive rullet ud. Skær de runde kanter af, så det bliver en stor firkant og del dem i fire lige store firkanter. (Resterne af dejen kan laves til små godbider, som din firbenede ven kan få når han/hun har være ekstra sød). Så er det bare at ligge dejen på en bageplade, men hold godt øje med dem når de er inde i ovnen. dejen skal bare stå i køleskabet natten over.
Når du har lavet bundene er det dig der bestemmer hvad der skal i (hunden skal bare kunne tåle det!). Men hvis du er helt lost, kan du jo se hvad jeg har puttet i min hunds kage.
Fyld:
Jeg har startet med en bund og på den ligger der cocktailpølser. Derefter er der en bund og på den ligger der leverpostej. (leverpostejen har jeg varmet så den er god at smøre ud, uden at resten af kagen går i stykker. Men den skal nok lige stå lidt, måske 5 min. så den ikke er varm, men har den bløde konsistens). Over den ligger endnu en bund med nogle frikadeller fra dagen før og en skive skinke. Og til sidst en bund mere med pynt på.
Pynten var nok det, jeg synes var sjovest at lave. Tænk at prøve at være konditor. Alle de fine kager man laver på en dag. Det kunne være sjovt at være, bare for en dag. Men altså, Balou bliver 5 år og selvfølgelig skulle det stå på kagen! Men vær klar på at du ikke kommer til at lave den alene. Din firbenede ven lader dig ikke være når der er så meget lækkert på en kage.
Pynt:
Jeg valgte at bruge leverpostej som "glasur" Igen det er vigtigt at du varmer det først så det bliver nemt at arbejde med.
Men jeg startede med at ligge det som et lag. Derefter stegte jeg tre skiver bacon så det var knasende, og dryssede det ovenpå.
Jeg puttede noget af det lunkende leverpostej i en pose og klippede et meget lille hul i enden. Og med det skrev jeg 5 år og pyntede kanterne. Husk det er kun fantasien der sætter grænser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar